Wednesday, February 3, 2016

Tiputukset 3-7: homma edistyy

Dodi, pitkästä aikaa päivitystä kehiin, kun tuli herättyä närästykseen ennen aamuviittä. Koirakin päätti tulla oksentamaan makuuhuoneen oven edustalle, ilmeisesti myötätunnosta. Siivotaan, kun noustaan...


Ensin pahoinvointilääkkeistä.


Aloxi buustattuna deksametasonilla on havaittu tähän mennessä vähiten huonoksi kombinaatioksi. Eihän sekään täydellinen ole, mutta laatta on lentänyt tähän mennessä 0 kertaa ja invalidisoiva kuvotus on niin harvassa, että toimintakyky säilyy sellaisena, että voi käydä töissä normaalisti (poissaolopäiviä toisesta tiputuksesta lähtien 5 kpl, flunssiakaan ei ole ollut).


Viidennellä tiputuskerralla kokeiltiin komboa granisetron + emend, kera deksametasonin, mutta tämä kokeilu oli suomalaisittain ilmaistuna ihan paska. Kokovartalospastista yökötystä, närästystä ja sensellaista. Vaihtoehdoksi tuli sittemmin aloxi + emend + deksa, mutta ei ole huvittanut kokeilla ainakaan vielä. Ehkä seuraavalla kerralla, ehkä ei.


Jos kaikki näyttää hyvältä maaliskuun alkuviikon CT/PET-tuloksissa, saattaa hoito tulla päätökseensä huhtikuun puolivälin tienoilla, jolloin olisi 12. tiputus.


Veriarvotkin ovat riittäneet hoitoihin tähän mennessä kohtalaisen hyvin. Alimmillaan neutrofiilit käväisivät arvossa 0,7 -- viidennen hoitokerran jälkeen, jolloin olo oli muutenkin aika surkea. Nyt ollaan taas 2,5:ssä niiden osalta, leukosyyttien ollessa 6,5 ja trombotkin potkivat 310:ssä. Hemoglobiini 142, maksa-arvotkin hyvät, vaikka oloa joskus tuleekin tasoiteltua esimerkiksi tilkkasella viskiä. Ja se valitettavasti auttaa, kunhan määrät pitää kohtuullisena.


Tukka on harventunut toisen ja kolmannen tiputuksen myötä nykyiselle tasolleen, joskin se edelleen prkl kasvaa. Ja minä niin odotin, ettei sitä enää joutuisi hetkeen räpeltämään. Helppo sänki, parempi mieli. Paitsi ellei tätä ajele viikon välein, näyttää pää tornadossa olleelta Mauno Ahosen mikrofonilta, jossa on kapinen tuulisuoja...


Sisulla eteenpäin, vai miten se meni. Tähän mennessä syövän hoitaminen on mennyt kohtalaisen siivosti kohti maalia ja toivoa sopii, että homma jatkuu, kuten pitääkin.

No comments:

Post a Comment